Vi använder cookies   Läs mer
        Purple Flag

Purple Flag är en arbetsprocess som skall leda till en certifiering och kvalitetsmärkning av vår kvällsekonomi. Det handlar om att vi tillsammans ska bjuda in till en ren, snygg, trygg och säker stad med ett brett utbud av kvällsaktiviteter. Kort sagt att skapa en trygg och levande stad även efter klockan 17, oavsett om man väljer afterwork, utekväll eller en kvällspromenad längs gator & parker.

 

Denna certifiering heter Purple Flag eftersom den lila färgen ger associationer till kvälls- och nattljuset. Ursprungligen kommer denna process från England där man arbetat kring Purple Flag sedan 2006 för att utveckla städers kvällsekonomi. Det finns även Green flag som fokuserar kring attraktiva parker och grönområden, samt Blue Flag som är en internationell miljöutmärkelse för stränder och badorter.

 

I denna process finns flera viktiga medspelare, både inom offentlig, privat och ideella sektorer. Samverkan kring Purple Flag består av representanter med kunskap om säkerhet, trygghet, infrastruktur, utbud, upplevelser, förvaltning, mm. Det är samverkan som är det viktigaste i arbetsprocessen! Att vi tillsammans med våra olika kompetenser samverkar och bidrar till en trygg & levande stad att besöka samt verka och bo i.

 

  

Storgatan, vår gågata, dag- & kvällstid.

 

  

Elite Hotell - både dag & natt.

 

Vi uppdaterar informationen allt eftersom projektet fortskrider.
Svenska stadskärnors hemsida kan du läsa mer om Purple Flag och kvällsekonomi.

Händer på stan

Nyheter


02
okt 2019

16
nov 2019

29
nov 2019

14
feb 2020

21
feb 2020

28
mar 2020

06
jun 2020

07
jul 2020